Tapolus expirience for your tapular and ideas!
 

Blog

Froyo e най-използваната Android платформа

Jan.24, 2011

post by

Бяха нужни само шест месеца от официалното пускане на Froyo, за да може операционната система да изпревари Eclair, като най-използваната Android OS.

Според данните на Google, които бяха публикувани вчера, Android 2.2 се използва 51.8 процента от всички устройства, влизали в Android Market, през последните две седмици на месец декември. Eclair (2.1) устройствата държат дял от 35.2%, докато Cupcake (1.5) и Donut (1.6) имат общ дял от 12.6 процента.

На всеки е ясно, че този начин на определяне не е напълно точен, но дава ясна представа за това какви са нещата реално. Също така, трябва да се спомене, че в статистиката не присъстват единствено смартфони. Вече се появиха няколко таблетни устройства, управлявани от Android. Освен това, в бъдеще се очакват някои доста добри устройства, които ще се появят от Motorola и други производители.

Gingerbread също присъства в списъка, но само с 0.4 процента. Очаква се делът на платформата да нарасне бързо след като се появят новите мобилни устройства, между които ще бъде и Xperia Arc.

За съжаление, Froyo все още се оказва проблем за някои потребители. Някои устройства, като Samsung Acclaim и LG Ally, най-накрая получиха ъпдейт до Froyo, докато собствениците Samsung Galaxy S все още са „заседнали” на Android 2.1.

android

Източник: http://www.kaldata.com/

Continue Reading


Leave a Reply


two + = 7

Copyright © 2009 Tapbits | Tapolus expirience for your tapular device and ideas! | Powered by WordPress and pixel